Plantenveredeling; wat is het en is het mogelijk om het zelfstandig te doen?

Tegenwoordig hoor je steeds meer over plantenverdeling. Dit is een interessante methode om onder andere nieuwe gewassen en planten te kweken. Wat is het precies en is het mogelijk om dit zelfstandig te doen? Wij informeren je graag.

Wat is plantenveredeling

Plantenveredeling houdt zich bezig met het veredelen van nieuwe rassen en daarnaast zijn ze ook voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe methoden om dit efficiƫnt te doen. Plantenveredeling neemt veel tijd in beslag. Het kan zo enkele jaren duren voordat er echt een plant, bloem of gewas naar wens is ontstaan.

Specialist aan het werk

Er zijn bedrijven die zich als professional bezig houden met plantenveredeling. Royal van Zanten Uganda houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe soorten planten en bloemen. Ook hebben zij veel ervaring met het verbeteren van bestaande soorten gewassen. Dit kan soms jaren in beslag nemen. Als bedrijf hebben zij de kennis en ervaring in huis om zich hier mee bezig te houden. Ook zijn ze innovatief waardoor ze altijd op zoek zijn naar methoden en manieren om zichzelf te verbeteren.

Zelf aan de slag

Als je zelf aan de slag wilt gaan met plantenveredeling is het aan te raden om je eens meer te verdiepen in de diverse methoden om dit te doen. Kijk ook eens mee met een bedrijf die zich hiermee
bezig houdt, zo kun je bekijken of dit voor jou haalbaar is om zelf uit te voeren en krijg je direct al mee hoe anderen aan de slag gaan met plantenveredeling. Heb je gekozen om aan de slag
te gaan? Dan moet je diverse producten in huis halen om efficiƫnt te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan allerlei handige gereedschappen die van pas zullen komen en een tuinkast waar jij je spullen in kunt opbergen.